Меню сайту


Підручники
Підручник HTML [17]
Підручник CSS [17]


Форма входу


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Пошук


Вітаю Вас, Гість · RSS 25.04.2024, 23:58
На головну » Підручники » Підручник HTML » Урок 13: Публікація сторінок - Підручник HTML
Урок 13: Публікація сторінок

Припустимо, ви вже створили свою сторінку / сайт, але вона поки що лежить у вас на комп'ютері, тому що ви не маєте уявлення про те, як розмістити її в Інтернеті. Не впадайте у відчай, все не так складно, як здається на перший погляд.

По-перше, нам треба вирішити платно або безкоштовно ми хочемо розміщувати свою сторінку / сайт. Для цього нам треба зрозуміти, за що, власне, ми платимо.
    1 - Що таке хостинг і де взяти місце під сторінку
    2 - Як зареєструвати місце під сторінку, що таке домен, як завести унікальне ім'я для сайту
    3 - Як закачати ваші файли (картинки, html-документи тощо) на ваш сайт. Програми для закачування.
    4 - Напуття

Що таке хостинг і де взяти місце під сторінку.

Якщо ми хочемо розмістити сторінку / сайт - треба знайти для неї місце (як для книжки на полиці), в інтернеті такі місця надають спеціальні служби - хостери. Вони нададуть місце для вашої сторінки / сайту на своєму сервері - машині, на якій встановлені спеціальні програми, і яка постійно підключена до мережі. Власне, інтернет і складається з безлічі таких машин об'єднаних між собою.

Стоп, - можете сказати ви, - а чому я не можу встановити у себе на комп'ютері сервер? Можете, але це досить складно, і одних тільки спеціальних програм і цілодобового підключення комп'ютера до мережі недостатньо. Справа в тому, що інтернет подібний до великого міста, де у кожного сервера є свій унікальний цифровий адресу (наприклад, 197.84.789.10), і для того, щоб вам виділили таку адресу, вам доведеться платити спеціальній організації, яка займається їх розподілом. Тобто я вам раджу відкинути думку про власний сервер, можливо, в далекому майбутньому, якщо вам захочеться, але зараз ми не будемо шукати складних шляхів.

Отже, нам потрібно знайти будинок для нашого сайту - хостинг. Квартиру в такому будинку можна купити, а можна оселитися в такому будинку безкоштовно. Однак, ви повинні розуміти, що за безкоштовно ваші можливості будуть сильно обмежені: ви не зможете користуватися скриптами (встановити свою гостьову книгу, голосування, форум, чат та інші скрипти), вас можуть зобов'язати вішати на вашій сторінці рекламу (банери), ви обмежені місцем, і безкоштовні хостери не несуть перед вами зобов'язань, і ви можете позбутися своєї квартири в будь-який момент.

Однак, ви поки що не створюєте серйозний проект, то безкоштовний хостинг це те, що вам потрібно на перших порах.

Як зареєструвати місце під сторінку, що таке домен, як завести унікальне ім'я для сайту.

Припустимо, ви вирішили зареєструватися на Narod.ru. Шукаємо на Народ.ру посилання на розділ Реєстрація (Створити сторінку, Зареєструвати сайт - це може називатися по-різному), читаємо уважно правила і угоду з користувачем, заповнюємо уважно запропоновану форму (анкету).

Після реєстрації адресу вашого сайту буде, припустимо, vasya.narod.ru - це називається домен третього рівня.

Що таке домен: колись давно дорослі дядьки й тітки розробники вирішили, що цифровий адрес не зручний для користувачів інтернет, що набагато зручніше набрати vasya.ru, а не 197.84.789.10, але це було зручніше для людей, а не для машин. І тоді розумні дядьки й тітки придумали наступне: нехай буде так - людина набирає буквенну адресу, а машина звіряє його з певною базою, і дивиться який цифровий адрес відповідає буквеному, і відправляє людину туди. І назвали буквений адресу доменом. Кожній країні було присвоєно адресу з 2-3 букв - наприклад,.ua - був привласнений Україні, і назвали таку адресу - доменом першого рівня, і дали його кожній країні.

Відповідно, тепер кожна організація могла купити в зоні будь-якої країни собі домен - наприклад, firma.ua - це домен другого рівня. На своєму домені другого рівня кожна фірма може створити скільки завгодно доменів третього рівня, що і роблять безкоштовні хостери.

Що робити, якщо ви хочете унікальне ім'я для свого сайту, і не хочете сидіти на безкоштовному хостингу? Спочатку зареєструвати свій домен. Ви можете зарезервувати домен на сайті http://ссс.

Як закачати ваші файли (картинки, html-документи тощо) на ваш сайт. Програми для закачування.

Тепер, коли ви зареєструвалися, то вам треба закачати файли зі своєю сторінкою на сайт хостера. Хостери часто дозволяють вам зробити це через їх веб-сторінку. Для цього треба авторизуватися (увійти) до центру управління своєю сторінкою на сайті хостера, ввівши свої логін і пароль у формі на першій сторінці. Далі вам все буде ясно, як правило, центр управління вашої сторінкою має інтуїтивно зрозумілий користувачеві інтерфейс, і ви без зусиль розберетеся куди натискати і що робити, щоб закачати на свій сайт ваші документи і картинки. Якщо у вас виникнуть якісь питання, то на сайті, що надало вам місце під сторінку, як правило, є розділ Допомога, раджу вам ознайомитися з ним, перш, ніж ви почнете робити якісь дії по розміщенню своєї сторінки, це допоможе вам уникнути багатьох помилок і зайвих дій.

Ви можете закачувати файли на свою сторінку не тільки за допомогою броузера, авторизувавшись на сайті, що надали вам хостинг. Ви можете використовувати спеціальну програму, це набагато зручніше. Але для цього, вам треба дізнатися, чи дає ваш хостер користувачеві, тобто вам, можливість доступу до своєї сторінці через FTP (це такий протокол, основне призначення якого пересилати файли, відповідно спеціальна програма, за допомогою якої ви будете закачувати файли на свій сайт, використовуючи FTP, називається FTP-клієнт ). Дізнатися це можна в розділі Допомога на сайті вашого хостера.

Напутнє слово.

Ось і вся премудрість.

Ще раз повторюся, на сайті вашого хостера обов'язково повинен існувати розділ Допомога, де ви знайдете всі необхідні дані для того, щоб зайти на свій сайт, використовуючи FTP, а також, можливо, відповіді на деякі свої запитання. Якщо ви користуєтеся платним хостером - ніколи не соромтеся звернутися до служби підтримки, вони зобов'язані швидко відреагувати на ваш заклик про допомогу і допомогти вам. Це ще одне ваша перевага перед користувачами безкоштовних хостингів, служба підтримки яких, як правило, перевантажена, і може відповісти стандартними, нічого не пояснюють, листами на питання користувача.
<< Урок 12: Зовнішній вигляд (CSS)
Всього коментарів: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]