Меню сайту


Підручники
Підручник HTML [17]
Підручник CSS [17]


Форма входу


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Пошук


Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 01:44
На головну » Підручники » Підручник HTML » Урок 2: Що таке HTML? - Підручник HTML
Урок 2: Що таке HTML?

У цьому уроці ми представимо вам вашого нового знайомого - HTML.

Що таке HTML?

HTML це "рідна мова" вашого браузера (програми перегляду веб-сторінок).

Кажучи коротко, HTML був винайдений в 1990 році вченим, Тімом Бернсом-Лі (Tim Berners-Lee), і призначався для полегшення обміну документами між вченими різних університетів. Проект мав більший успіх, ніж Тім Бернс-Лі міг очікувати. Цим винаходом HTML він заклав основи сучасної мережі Інтернет.

HTML це мова, яка дозволяє представляти інформацію (наприклад, наукові дослідження) в Інтернеті. Те, що ви бачите при перегляді сторінки в Інтернеті, це інтерпретація вашим браузером HTML-тексту. Ви можете відобразити html код сторінки прямо у вікні браузера. Для цього перейдіть до сторінки яка вас цікавить, і виберіть у браузері команду Вид-> Перегляд html-коду. Для перегляду в браузері Opera наведіть курсор на сторінку, клацніть правою кнопкою миші і виберіть в меню, "Джерело", або натисніть одночасно Ctrl + U. Відкриється нове вікно браузера з html кодом сторінки. У цьому вікні можна не лише переглянути код, але й скопіювати його для використання в якості основи своєї web-сторінки.

Для недосвідченого HTML-код виглядає складним, але цей підручник допоможе вам розібратися в ньому.

Для чого я можу використовувати HTML?

Якщо ви хочете створювати web-сайти, ви не обійдетеся без HTML. Навіть якщо ви використовуєте для створення web-сайтів такі програми, як Dreamweaver, знання основ HTML значно спростить вам життя, а ваш web-сайт стане набагато цікавішим. Доброю новиною є те, що HTML легко вивчати та використовувати. Через два уроки ви вже створите ваш перший web-сайт.

HTML використовується для створення web-сайтів. І це дуже просто!

Okay, але як розшифровується HTML?

HTML це скорочення від "HyperText Mark-up Language / мова гіпертекстової розмітки" - і на даному етапі цього знання вам цілком достатньо. Проте, щоб все було зрозуміліше, давайте з'ясуємо деякі деталі.
  • Hyper протилежно linear / порядково. У добрі старі часи - коли кішки ловили мишей - комп'ютерні програми працювали порядково: програма виконувала один рядок, потім переходила до виконання наступного, і т. д. Але HTML працює по-іншому - ви можете перейти куди і коли захочете. Наприклад, не потрібно відвідувати MSN.com до того, як відвідати Htmlbook.at.ua.
  • Text - все зрозуміло.
  • Mark-up - це розмітка, те, що ви робите з текстом. Ви розмічаєте текст так само, як ви робите це в текстових редакторах: виставляєте заголовки, списки, виділяєте текст жирним шрифтом і т. д.
  • Language це мова - HTML. У ньому використовується багато англійських слів.
У цьому підручнику ви будете вивчати так звані XHTML (Extensible HyperText Mark-up Language), який, коротко кажучи, є новим і більш структурованим варіантом HTML.

Якщо ви зрозуміли, що таке HTML (і XHTML), давайте перейдемо до того, для чого вони обидва призначені: до створення web-сайтів.
<< Урок 1: Почнемо
Всього коментарів: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]