Меню сайту


Підручники
Підручник HTML [17]
Підручник CSS [17]


Форма входу


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Пошук


Вітаю Вас, Гість · RSS 29.03.2024, 06:45
На головну » Підручники » Підручник CSS » Урок 1: Що таке CSS? - Підручник CSS
Урок 1: Що таке CSS?

Можливо, ви вже чули про CSS, але не знаєте, що це таке? У цьому уроці ви дізнаєтеся, що таке CSS і що він може зробити для вас.

CSS це акронім від Cascading Style Sheets / Каскадних таблиць стилів.

Що можна робити за допомогою CSS?

CSS це мова стилів, що визначає відображення HTML-документів. Наприклад, CSS працює з шрифтами, кольором, полями, рядками, висотою, шириною, фоновими зображеннями, позиціонуванням елементів і багатьма іншими речами. Потерпіть, і побачите!

HTML може (неправильно) використовуватися для оформлення web-сайтів. Але CSS надає більші можливості та більш точний і пропрацьований. CSS, на сьогоднішній день, підтримується всіма браузерами (програмами перегляду).

Прочитавши лише кілька уроків цього підручника, ви зможете створювати власні таблиці стилів і використовувати CSS для додання вашому web-сайту чудового вигляду.

У чому різниця між CSS і HTML?

HTML використовується для структурування вмісту сторінки. CSS використовується для форматування цього структурованого вмісту.

Згоден, це звучить якось зарозумно. Але, будь ласка, читайте далі. Незабаром все почне прояснюватися.

Давним-давно, коли Мадонна була дівою, а хлопець на ім'я Тім Бернерс-Лі винайшов World Wide Web, мову HTML використовували тільки для виводу структурованого тексту. Автор міг тільки розмічати текст: "це - заголовок" або "це - параграф", використовуючи HTML-теги, такі як <h1> і <p>.

У міру розвитку Web дизайнери почали шукати можливості форматування онлайнових документів. Щоб задовольнити збільшеним вимогам споживачів, виробники браузерів (тоді - Netscape і Microsoft) винайшли нові HTML-теги, такі, наприклад, як <font>, які відрізнялися від оригінальних HTML-тегів тим, що вони визначали зовнішній вигляд, а не структуру.

Це також призвело до того, що оригінальні теги структурування, такі як <table>, стали все більше застосовуватися для дизайну сторінок замість структурування тексту. Багато нових тегів дизайну, такі як <blink>, підтримувалися тільки одним браузером. "Вам необхідний браузер X для перегляду цієї сторінки" - така відмова стала звичайним явищем на web-сайтах.

CSS був створений для виправлення цієї ситуації шляхом надання web-дизайнерам можливостей точного дизайну, підтримуваних всіма браузерами. Одночасно відбувся поділ подання та вмісту документа, що значно спростило роботу.

Які переваги дасть мені CSS?

Поява CSS стало революцією в світі web-дизайну. Конкретні переваги CSS:
  • управління відображенням безлічі документів за допомогою однієї таблиці стилів;
  • більш точний контроль над зовнішнім виглядом сторінок;
  • поданням для різних носіїв інформації (екран, друк, і т. д.);
  • складна і пророблена техніка дизайну.
У наступному уроці ми ближче познайомимося з тим, як реально працює CSS і як вам розпочати роботу.
<< Введення
Всього коментарів: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]