Меню сайту


Підручники
Підручник HTML [17]
Підручник CSS [17]


Форма входу


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Пошук


Вітаю Вас, Гість · RSS 19.04.2024, 07:49
На головну » Підручники » Підручник HTML » Урок 1: Почнемо - Підручник HTML
Урок 1: Почнемо

У цьому першому уроці ми коротко представимо вам утиліти, які потрібні для створення web-сайту.

Що ж необхідно мати?

Найімовірніше у вас вже є все необхідне.

У вас є "браузер / browser". Це програма перегляду web-сторінок. Зараз ви переглядаєте дану сторінку у вашому браузері.

Не важливо, який браузер у вас є. Зазвичай це Microsoft Internet Explorer. Але є й інші - Opera і Mozilla Firefox, і їх також можна використовувати.

Можливо ви вже чули, або навіть використовували такі програми, як Microsoft FrontPage, Macromedia Dreamweaver або навіть Microsoft Word, які можуть - або заявляють що можуть - створювати web-сайти для вас. Поки що забудьте про ці програми! Вони не навчать вас тому, як кодувати web-сайт.

Вам потрібен простий текстовий редактор. Якщо ви використовуєте Windows, то в ній є Блокнот (Notepad), який зазвичай знаходиться в меню Старт, Програми, Стандартні:



Якщо ви використовуєте не Windows, то можете вибрати аналогічний простий текстовий редактор. Наприклад, Pico (Linux) або TextEdit (Mac).

Блокнот чудово підходить для створення коду, оскільки ніяк не впливає на те, що ви пишете. Це дає вам повний контроль над текстом. Проблема багатьох наворочених програм в тому, що в них багато стандартних функцій, з яких ви можете вибирати необхідні. Зворотною стороною цього є те, що все підганяється під ці стандартні функції. Тому такі програми часто не в змозі створити такий сайт, який необхідний вам. Або що ще гірше, вони починають змінювати написаний вами код. При використанні Блокноту чи іншого простого текстового редактора тільки ви відповідаєте за те, що написано.

Браузер і Блокнот (або аналогічний простий редактор) - ось все, що вам необхідно для роботи з даними підручником і створення своїх web-сайтів.

Чи потрібно мені бути в мережі online?

Вам не обов'язково мати з'єднання з Інтернетом - ні для читання підручника, ні для створення ваших web-сайтів.

Ви можете навіть роздрукувати цей підручник, або просто відключитися від Інтернету. Ви можете робити web-сайт на жорсткому диску вашого комп'ютера і вивантажувати його в Інтернет після закінчення роботи.

Що далі?

Переходьте до наступного уроку і прочитайте про HTML, перш ніж реально почати його вивчення в Уроці 3.
<< Введення
Всього коментарів: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]