Меню сайту


Підручники
Підручник HTML [17]
Підручник CSS [17]


Форма входу


Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


Пошук


Вітаю Вас, Гість · RSS 26.04.2024, 08:13
На головну » Підручники » Підручник CSS » Урок 16: Web-стандарти та перевірка коду - Підручник CSS
Урок 16: Web-стандарти та перевірка коду

W3C це World Wide Web Consortium, незалежна організація з розробки стандартів кодів Internet (наприклад, HTML, CSS, XML та ін.) Microsoft, The Mozilla Foundation та багато інших є членами W3C і працюють за угодою про перспективи розвитку цих стандартів.

Якщо ви вже небагато працюєте в сфері web-дизайну, то, ймовірно, знаєте, що сторінки можуть виглядати по-різному в різних браузерах. Це може заподіювати чималі незручності і віднімати масу часу при створенні сторінок, які будуть проглядатися в Mozilla, Internet Explorer, Opera і у всіх інших існуючих браузерах.

Ідея стандартизації в тому, щоб укласти угоду про розвиток web-технологій. Це означає, що, діючи в рамках стандартів, web-розробник може бути впевнений, що він працює в стилі, який буде універсальним для різних платформ. Тому ми рекомендуємо, щоб ви стежили за роботою W3C і перевіряли ваш CSS на відповідність стандарту.

CSS validator / валідатор

Для полегшення перевірки на відповідність CSS-стандарту, W3C створив так званий validator, який читає ваші таблиці стилів / stylesheet і повертає список попереджень про порушення і помилок, якщо ваш CSS їх містить.

Щоб полегшити перевірку ваших таблиць стилів, можна робити це прямо з даною web-сторінки. Просто замініть вказаний URL на URL вашої таблиці стилів та натисніть кнопку для проведення перевірки. Потім W3C-сайт проінформує вас, чи знайдено помилки.

Якщо validator не знайде помилок; буде показано зображення, яке ви можете розмістити на вашому сайті для ілюстрації того, що ви перевіряєте код:



Цей validator можна також знайти по цьому посиланню: http://jigsaw.w3.org/css-validator/
<< Урок 15: Нашарування за допомогою z-index (Шари)
Всього коментарів: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]